Λόγια του Βαρδάρη

 • Το «ευχαριστώ» του τέως πρύτανη του ΑΠΘ Απόστολου Αποστολίδη στην ακαδημαϊκή κοινότητα
  12/02/2024 15:13

  Το «ευχαριστώ» του τέως πρύτανη του ΑΠΘ Απόστολου Αποστολίδη στην ακαδημαϊκή κοινότητα

  Με αφορμή την ολοκλήρωση της θητείας του, ο τέως Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Απόστολος Αποστολίδης, που είχε αναλάβει καθήκοντα την 1η Δεκεμβρίου του ’23 μέχρι και την 8η Φεβρουαρίου του ’24, ευχαρίστησε την πανεπιστημιακή κοινότητα που στάθηκε αρωγός στην επίτευξη των στόχων αυτής της μεταβατικής περιόδου για το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως καθόλη τη διάρκεια της πρυτανικής του θητείας ο κ. Αποστολίδης διοικούσε μόνος του το Πανεπιστήμιο καθότι, είχαν παυτεί όλοι οι αντιπρυτάνεις. Συνθήκη πρωτόγνωρη για τα ελληνικά ΑΕΙ.

  Ο κ. Αποστολίδης στη δήλωσή του αναφέρει: 

  «Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

  Αγαπητά μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, την περασμένη εβδομάδα με την εκλογή του νέου Πρύτανη έληξε αφενός μία μακρά περίοδος διοικητικής αναστάτωσης στο Πανεπιστήμιό μας και αφετέρου μία απρόσμενα παρατεταμένη μεταβατική περίοδος κατά την οποία άσκησα τα καθήκοντα του Πρύτανη του ΑΠΘ.

  Στο διάστημα αυτό, κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες και μάλλον μοναδικές στην μακρά ιστορία του ΑΠΘ, κλήθηκα να διοικήσω το πανεπιστήμιό μας χωρίς την παρουσία αντιπρυτάνεων, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διασφαλισθεί η ομαλή λειτουργία του ιδρύματος, αλλά και να λάβει χώρα η απαιτούμενη προετοιμασία για την επόμενη ημέρα. Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου σε όλο το προσωπικό του πανεπιστημίου μας που στάθηκε αρωγός ώστε να επιτύχουμε τους στόχους αυτής της μεταβατικής αρχής και να κρατήσουμε το πανεπιστήμιο όρθιο.

  Απόστολος Αποστολίδης

  Καθηγητής, Μέλος Συμβουλίου Διοίκησης ΑΠΘ».